Kippenhok info
Kippenhok kopen


Het allerbeste hondenhok,

speciaal op maat voor je hond!

Maak het zelf!

 

  Hondenhok zelf maken

 


------------------------------------------------------

Leer zelf je elektrische installatie leggen en

bespaar tot 70% op uw budget!!

 

Cursus elektrische installaties

 

 


Kippen en andere huisdieren

 

Naast kippen hebt u misschien ook andere huisdieren of wilt u andere dieren naast uw kippen gaan houden. Over het algemeen is dat geen probleem, maar u dient wel altijd een oogje in het zeil te houden. Sommige dieren kunt u beter niet bij elkaar zitten.Kip met kat

Katten en kippen gaan vaak prima samen. Katten willen wel eens achter een kipje aanjagen, maar ze daadwerkelijk verwonden doen slechts weinig katten. De katten die van u zijn, zullen doorgaans uw kippen accepteren als dieren die er nu eenmaal bij horen, terwijl ze soms wel jachtgedrag vertonen ten opzichte van kippen van andere mensen in de buurt.
Hebt u kuikens of erg kleine kippen, dan kunt u deze desondanks beter huisvesten in een goed afgesloten ren of binnenhok waar een kat niet bij kan.

Kip met puppieHonden reageren heel verschillend op kippen. Sommige honden talen niet naar ze, of beschermen ze zelfs zoals vele herdershonden, terwijl andere ze graag najagen, een gat in de ren proberen te maken om erbij te kunnen komen en de dieren zelfs doden als ze ze te pakken krijgen. Het spreekt voor zich dat u enkel kippen kunt houden wanneer u op dit punt een betrouwbare hond hebt, en als dit niet zo is, moet u zorgen voor een veilige ren en een binnen hok, waar de hond beslist niet bij kan!

Konijnen en cavia's kunnen enkel in een ren gehouden worden bij kippen wanneer die erg ruim is. Dit omdat er dan voor die dieren voldoende vluchtmogelijkheden zijn. Kippen hebben namelijk soms de neiging om in deze dieren te gaan pikken. Vaak doen ze dit uit pure nieuwsgierigheid, maar soms met de bedoeling hen werkelijk iets aan te doen. Konijnen, en zeker de kleine en jonge dieren, en cavia's kunnen zich niet goed verweren, met alle gevolgen van dien.

Andere gevoelige diersoorten, zoals de kleinere fazantensoorten, kwartels, kleine eenden of zelfs schildpadden, mag u om de zelfde reden niet in de ren bij uw kippen zetten.
Kip en geit

Hebt u voldoende ruimte, dan kunnen kippen wel prima gehou
den worden samen met bijvoorbeeld eendensoorten, de meeste ganzensoorten en kalkoenen en zelfs met geiten, schapen, varkens, paarden en herten.
Houd echter altijd een oogje in het zeil.

Mensen die serieus willen fokken met hun kippen, zullen overigens vrijwel nooit andere diersoorten met de kippen samen houden. Ineen ren is het namelijk niet te voorkomen dat de verschillende diergroepen elkaars voer opnemen. De voersoorten verschillen qua samenstelling meestal totaal van elkaar, waardoor de dieren, en dus ook uw kippen, geen goed uitgebalanceerde voeding binnen krijgen.